SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/022 | 9024 Győr, Örkény István út 8-10.

Intézmény logo

Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tiszta profilú szakképző intézmény. Ennek köszönhetően a folyamatosan fejlődő turizmus – vendéglátás ágazatban a tanulók korszerű tudást sajátíthatnak el a képzésük során. Bepillantást nyerhetnek az üzleti tevékenység alapjaiba és kihívásaiba. Tanulóink olyan készségek és kompetenciák birtokában kerülhetnek ki az iskolarendszerből, amelyek segítségével megállják a helyüket a negyedik ipari forradalomban átalakuló munkakörökben is. A Krúdy célja, hogy a gazdaság mindenkori igényeihez alkalmazkodni képes piacképes szakma elvégzését biztosítsa tanulói számára. Iskolánk a munkaerő-piaci igényekhez igazodva, a vendéglátás és a turisztika területén képez szakembereket. A Krúdy Győr és a régió elismert és népszerű oktatási intézménye. Nevünk jól cseng diákok és szülők, szakmai szervezetek körében egyaránt. Jelenleg 37 osztályban csaknem 1000 diákunk tanul. A színvonalas szakmai oktatás mellett pezsgő diákélet jellemzi a Krúdyt. A nálunk oktatott szakmákat felnőttoktatás keretében is elsajátíthatják az érdeklődők.

A képzés során törekszünk arra, hogy diákjaink kiváló szakmai – elméleti és gyakorlati- tudásra tegyenek szert, továbbá elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy korszerű, versenyképes tudást biztosítsunk a továbbtanulni szándékozóknak is.

Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kultúrákat megismerni és emberekkel foglalkozni, továbbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus - vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít. A tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltjük meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.

A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak, emellett belekóstolnak a gasztroturizmus, aktív turizmus és a kreatív turizmus világába is.

A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.

A turisztikai és vendéglátó technikum célja olyan szakemberek képzése, akik választott szakterületükön és bármely, a szakmával kapcsolatos gazdasági területen vezetési, szervezési feladatot tudnak ellátni. Tanulóink középfokú illetve szakmai nyelvvizsga szintnek megfelelő idegen nyelvtudást sajátíthatnak el, továbbá elsősorban szakiránynak megfelelő továbbtanulásra készítjük fel őket. Kiemelt céljaink között szerepel a kommunikációs képességek fejlesztése; illetve olyan speciális magatartás és viselkedéskultúra kialakítása, amely szakmai követelmény a vendéglátóiparban. A két tanítási nyelvű turisztikai technikumi osztályunk célnyelve a német. A képzés lehetővé teszi a felsőoktatásba való továbbtanulást éppúgy, mint a szakmában való elhelyezkedést.

A technikus képzésben a turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során a tanuló betekintést nyer a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe. Az ágazati alapoktatás vizsgával zárul, majd azt követi a szakmaválasztásnak megfelelően a szakirányú képzés: cukrász szaktechnikus (5 1013 23 02), szakács szaktechnikus (5 1013 23 02), vendégtéri szaktechnikus (5 1013 23 08), turisztikai technikus (5 1015 23 07) turisztikai szervező illetve idegenvezető szakirányon.

 A szakképző iskolában a turizmus-vendéglátás ágazati alapoktatás során a tanuló betekintést nyer a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák tevékenységébe.  Megkülönbözteti, felhasználás előtt alkalmassá teszi, előkészíti a termékkészítéshez a nyersanyagokat, ügyel a minőségükre. Kiválasztja a munkafolyamatokhoz szükséges eszközöket, gépeket, kézi szerszámokat, berendezéseket. Az ágazati alapoktatás vizsgával zárul, majd azt követi a szakmaválasztásnak megfelelően a szakirányú képzés a következő választható szakmákkal: cukrász (4 1013 23 01), szakács (4 1013 23 05), pincér-vendégtéri szakember (4 1013 23 04), panziós –fogadós (4 10132303).

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

 • Győri Szakképzési Centrum
 • Határtalanul!
SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum

   9024 Győr, Örkény István út 8-10.

  • Telefon: +3696510670

   E-mail: krudy@krudy.gyor.hu

   OM azonosító: 203037/022


  2023Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum