Élelmezésvezető
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
Ha érdeklődsz az egészséges táplálkozás és diéták iránt és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen egészséges életmódra váltsanak, akkor megtaláltad a hozzád illő szakképesítést.
Iskolai előképzettség
Szakmai előképzettség
- 510132306 Szakács szaktechnikus
- 510132302 Cukrász szaktechnikus
- 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
- 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
- 52 7822 02 Vendéglátó technikus
- 54 811 01 Vendéglátás-szervező
- 52 811 01 Vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező
- 34 811 03 Pincér
- 34 811 04 Szakács
- 34 811 01 Cukrász
- 33 7822 01 Pincér
- 33 7826 02 Szakács
- 33 7826 01 Cukrász
- 54 3434 04 Vendéglátó menedzser
- 52 7822 02 Vendéglátó technikus
- 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser
- 33 811 02 1000 00 00 Pincér
- 33 811 03 1000 00 00 Szakács
- 33 811 01 1000 00 00 Cukrász
- 42 2 5123 08 20 08 Pincér
- 42 2 5124 08 20 09 Szakács
- 42 2 5122 08 20 01 Cukrász
- 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser
- 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus
- 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős
- 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező
- 2101 Cukrász
- 2103 Szakács
- 2102 Felszolgáló
- 4 1013 2305 Szakács
- 54 541 02 Élelmiszeripari technikus
- 4 1013 2301 Cukrász
- 52 7822 03 Vendéglátó üzletvezető
- 33 7822 02 Vendéglátó eladó
- Vendéglátóipari szakközépiskolai érettségi
- Vendéglátó és szálloda szakoktató
- Vendéglátás szálloda szakos közgazdász
- Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon
- Okleveles vendéglátóipari üzemgazdász
- Élelmiszeripari mérnök
- Élelmiszermérnök
- Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök
- Élelmiszerbiztosító agrármérnök
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Szükséges
Szakmai gyakorlat
A 6.2. pontban felsorolt szakmai előképzettségek esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 1 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Folyamatban...