Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

„Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása 1945-1962” címmel hirdetett országos történelem versenyt a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete. A 12.K „HISstory” csapata is elindult a versenyen, és sora vette az akadályokat.sorsfordito

Az első két forduló on-line zajlott. Az Almádi András, Csík Balázs, Tóth András alkotta csapat a második fordulós feladat (prezentáció) alapján került be a döntőbe, amire április 23-án kedden Budapesten az Országházban került sor.Elmondhatjuk, hogy a témához és a verseny rangjához méltó környezetben, szakavatott zsűri előtt került zajlott a döntő. Összesen 10 csapat versengett, zömében az ország keleti feléből. A tanulóknak be kellett mutatni a prezentációjukat, majd egyéb kreatív feladatok következtek. Különösen jól teljesített a csapat a történelmi vitában. Végül – nagy megelégedésünkre a 6. helyet szereztük meg, ami közvetlenül az érettségi előtt, nagyon szép eredmény. Reméljük, jövőre folytatódik a verseny és lesz új krúdys csapat.

                                                                             Dr. Tar Attila Szilárd, felkészítő tanár

sorsfordito2

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok