Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

A Győri Szolgáltatási SzC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában a 2018/19-es tanévben a 2017/18-ban újjá alakult a Krúdy Vegyeskarral folytattuk a megkezdett munkát. 2018 nyár végén az NKA által meghirdetett pályázat anyagi támogatásával sikerült megvalósítani új terveinket. Nehézséget jelentett, hogy szinte újjá kellett szervezni az énekkart, ami a képzési rendszerünkből, az új tanév órarendjéből és a gyerekek egyéb elfoglaltságaiból adódott.
Az új szervező munka sokkal nehezebben ment, mint ahogy azt vártam. Az egyik legfontosabb kérdés, a kóruspróbák időpontjának egyeztetése hosszúra nyúlt. Ennek okai: az iskolánk különböző képzési formáinak a heti órarend változásai (iskolánkban négyhetes órarendi formában folyik az oktatás), a tanulók iskolán kívüli elfoglaltságai.
Az önkéntes alapon való szerveződés fontos kritériuma a középiskolai kórusmunkának.
Idén 14 fővel indítottunk, 4 fiú és 10 lány. Heti egy alkalommal próbáltunk másfél órát keddi napon.

Kórustábor- Október 12-14.
Az őszre tervezett kórustábort október 12-14-re szerveztük. Kórusunk idén is szép környezetet választott a fellépésekre, megmérettetésekre való felkészüléshez. Tatán, az Öreg-tó közelében lévő Ifjúsági szállásra esett a választás, mely megfelelő térrel rendelkezik a szakmai és közösségi programok lebonyolítására.
A tavaly újjáalakult kórus új tagokkal kiegészülve tovább folytatta a repertoár bővítését, amely szakmai továbblépést jelentő művek megtanulását jelentette. A ritmusfejlesztő, hangképző, beéneklési gyakorlatok mellett reneszánsz hangulatot idéző középkori magyar históriás énekeket, klasszikus háromszólamú zeneművet, tradicionális jazzt, XX. századi musical részletet és amerikai gospel zenét tanultunk. Elmondhatjuk, hogy kórusunk reneszánsztól a jazzig terjedő műfajokat énekel. Az esti közösségfejlesztő játékokkal, a szép természeti környezetben való kirándulással vidám, hasznosan eltöltött hétvégét tudhatunk magunk mögött.
Kórusvezető: dr. Vántusné Gaál Zsófia
Zenei kíséret:
Hajnóczky Mónika gitár
Hajnóczky Viktória gitár, zongora
Táborunkat a Nemzeti Kulturális Alap és a „Krúdy Alapítvány a tanulókért” támogatta.
Köszönjük a támogatást.
Beszámoló az iskola honlapján: https://krudy.gyor.hu/525-korustabor-tatan

Iskolánk 30 éves évfordulója – November 30.
Beszámoló az iskola honlapján: https://krudy.gyor.hu/553-krudy-szalon-2018-november-27-30

Tavaszi Kórustalálkozó Március 21.

Március 21-én, csütörtökön 18 órakor rendezték meg az Egyetemi Hangversenyteremben (az egykori Zsinagógában) Győr város 1993 óta nagy hagyományokkal rendelkező programját, a Tavaszi Kórustalálkozót. A rendezvényt Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke nyitotta meg.
Média hír:

https://www.youtube.com/watch?v=shjl5rIDt2M&fbclid=IwAR1zG9H9HpxQCgTPq_2mJNzHsaNc96xw6h3-CeNdl2FaEmJ1goVJviMj2Vw

A zsúfolásig megtelt teremben felnőtt, középiskolás és általános iskolás győri kórusok mellett iskolánk együttese is fellépett és hangulatos, vidám műsorával elnyerte a közönség tetszését.

Kórusvezető: Vántusné Gaál Zsófia
Kísérők: Hajnóczky Mónika és Hajnóczky Béla gitár
Kórusunkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és Krúdys Diákok Egyesülete.
Beszámoló az iskola honlapján: https://krudy.gyor.hu/616-tavaszi-korustalalkozon-vett-reszt-a-krudy-korus

CKC - Március 21
.
Iskolánk minden évben megrendezi a regionális nyelvi kulturális versenyt a CKC-t (Creative Krúdy Contest), ahová megyénk és városunk középiskoláiból jelentkeztek diákok. Ennek a megnyitóján énekelt kórusunk egy angol nyelvű kánont gitárkísérettel és nagy sikerrel.

Három kórus találkozója - Április 4.  
2019. április 4-én iskolánk kórusa, Vántusné Gaál Zsófia kórusvezető meghívására és kezdeményezésére zenei szakmai napon vett részt a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium épületében.

A három kórus – a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium kórusa, a Vox Angelorum Czuczor Gergely Bencés Gimnázium leánykara és a Krúdy Kórus – a délelőtt folyamán, kreatív zeneórákon vett részt.  A  zenei-, és mozgásos gyakorlatok során az együttesek tagjai (65 diák) játékos formában ismerkedtek egymással. A ritmusos és énekes játékok a fiatalok különböző zenei készségeinek fejlesztését is szolgálták. A foglalkozásokat a Fekete Anikó drámapedagógus és kreatív zenetanár, a budapesti kórus karvezetője tartotta.
A délelőtt vidám hangulatban telt, melyet a kóruspróbák, a közös ének gyakorlása követett. A nap esti koncerttel zárult a nap, ahol mindegyik kórus bemutatta műsorát egymásnak és a meghívott vendégeknek. A koncert a délelőtt folyamán megtanult közös számmal, felszabadult vidám énekléssel zárult.
A szakmai nap nagyon jól sikerült, és reménykedünk a további együttműködésben. A jövőben közös programot, fellépést tervezzük.

Beszámoló az iskola honlapján: https://krudy.gyor.hu/623-harom-korus-talalkozojaÉ

neklő Ifjúság Kórusminősítő - Április 11.
Éneklő Ifjúság – Arany minősítés
Április 11-én zajlott az Éneklő Ifjúság Kórusminősítő verseny a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében a Zsinagógában, ahol iskolánk kórusa arany minősítést szerzett.

Krúdy Kórus műsora:

Történeti, vitéz énekek – Megjártam a hadak útját…, Bent van hát már a franc…
Pataki diákdalok – Erdőkön, mezőkön járó, Vinum, vina, vinus…
Bob Carleton: Ja-Da

Vezényelt: Vántusné Gaál Zsófia
Kíséret: Hajnóczky Mónika és Hajnóczky Béla gitár
Beszámoló az iskola honlapján: https://krudy.gyor.hu/640-eneklo-ifjusag-korusminosito-verseny-arany-minosites

Tanévet záró kórus-összejövetelünkön tortával, süteménnyel megünnepeltük a sikeres évünket, megbeszéltük a jövőre vonatkozó tudnivalókat. Örömmel és lelkesen folytatjuk a megkezdett munkát, bízva abban, hogy tagjaink száma is bővül.

Az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangverseny felvételének linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=X2tnTZytMdE