Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

2017. május 26-án, pénteken Európa Napot tartottunk iskolánk aulájában a 11. K, a 9. K és a 9. Knyk osztályok közreműködésével. A program része volt egy országos „pilot” programnak, amire 30 középiskola kapott meghívást az Európai Tájékoztatási Iroda jóvoltából, a korábbi évek sikeres EU-s versenyeken való szereplés elismeréseként. Információs standokat állítottunk fel, ahol a diákok előadásokat tartottak az EU-s tagországokról, azok kultúrájáról, EU-s intézményekről. A 2-3-4. órák alatt az érdeklődő csoportok, osztályok történelem, célnyelvi civilizáció, társadalomismeret óra keretében vettek részt a programon. Köszönjük Enyingi Zsuzsanna Tanárnőnek a szervezést és gratulálunk a sikeres programhoz.

IMG 5029

A Lengyel Alfréd Honismereti pályázat 7. alkalommal került megrendezésre a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár, Győr Megyei Jogú Város Levéltára és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája közös szervezésében.

DSCN0712

DSCN0742

A Krúdy Könyvtár hagyományos programja a  könyvtárhasználati verseny, melyet minden évben a 9. évfolyam számára rendezünk meg. Az idei évben április hónap folyamán tartottuk a foglalkozásokat. Összesen 12 osztály részvételével zajlott le a vetélkedő az osztályfőnöki munkaterv részeként, az iskola könyvtár-pedagógiai programja alapján. Minden osztály több foglalkozáson vett részt: osztályfőnöki, magyar és informatika órák keretében.

17359346 1294600893963911 3807967983367590485 o

Az előző hét a diákoké volt, hiszen most zajlott a Diákönkormányzat legnagyobb rendezvénye, a DIÁKDIRI.

A Költészet Napját ünnepeltük

„Mesélj a csendről

Bennem üvöltés van és félelem,

Mesélj a csendről, Kedvesem”

DSCN0736

Tehetséges diákjaink szavalalatát hallgattuk az aulában, így emlékeztünk József Attila születésnapjára.

lorincze

A Krúdy Könyvtár a Tinta Kiadó Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatán angol nyelvi oktatáshoz szükséges könyveket nyert. Köszönjük a könyvkiadó támogatását.

konyvek