Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum 2 év kényszerszünet után folytatja az Erasmus+ szakmai mobilitás programját. 2021 őszén tíz diák utazott gyakorlatra Erfurtba. Diákjaink beszámolóját olvashatjátok:

Az Erfurtban töltött egy hónap tele volt kalandokkal és élményekkel. Megtanultunk önállóbbak lenni, miközben helyt kellett állnunk a munkákban és el kellett látnunk magunkat. Szerencsére a tanáraink mindig ott voltak, ha szükségünk volt rájuk. Nagyon sokat tudtunk meg a városról, és a város nyüzsgő életébe is bepillantást nyertünk például az Oktoberfestnek köszönhetően. Remek programokat sikerült szerveznünk, amik nagyban hozzájárultak a program sikerességéhez. Csak hogy párat emeljek ki közülük: meglátogattuk az erfurti állatkertet, megnéztük az idén Erfurtban megrendezett virágkarnevált, elutaztunk Weimarba és Buchenwaldba és még sorolhatnám. A munkában legjobb tudomásom szerint mindenki nagyon jól érezte magát. Mindenki kihozta magából a legtöbbet, amiért a gyakorlat végén nagyon hálásak voltak a munkahelyek. Sok tapasztalatot szereztünk, amit később remélhetőleg hasznosítani tudunk. A munkatársak nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, ha bármi gondunk akadt nyugodtan fordulhattunk hozzájuk. Ez az utazás nagyon sokat hozzátett a nyelvtudásunkhoz is, ugyanis a munkában és egész nap németül kellett beszélnünk. Véleményem szerint egy nagyon jó, összetartó csapat jött össze, akikkel nagyon jól és gyorsan telt az idő. Azt hiszem mindenki nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy még maradtunk volna, és hogy ez az egész egy hónap egy felejthetetlen élmény volt számunkra.

Molnár Patrik 11.I

Én is azon szerencsés diákok közé tartozom, aki kint tölthetett az Erasmus + programon keresztül egy hónapot Erfurtban. Hatalmas élmény volt ez számomra és úgy gondolom, hogy életre szóló élményekkel valamint hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattunk. De ez mind nem jöhetett volna létre tanárok áldozatos munkája nélkül. Köszönjük szépen Nagyszokolyai Máté és Tar Attila tanár úrnak, Schuszterné Nagy Ildikó tanárnőnek a sok segítséget, támogatást és türelmet.

Szeli Júlia 11.I

  

                                   erfurt2.jpg

erfurt3.jpg                                                             erfurt4.jpg

Ez év szeptemberében és októberében került sor aktuális Erasmus + pályázatunk második turnusára. Sajnálatos módon a covid időszak miatt a turnust egy évvel el kellett halasztanunk de hála istennek ezen az őszön létrejött a kiutazás. 10 diákunk utazott Németországba, Türingia tartomány fővárosába, a festői Erfurtba, hogy négyhetes gyakorlatot teljesítsen különböző gasztronómiai illetve turisztikai létesítményekben.

Erasmus 6

A gyakorlati helyek kivétel nélkül 4 csillagos hotelek voltak illetve egy magas minőséget képviselő étterem. Diákjainknak lehetősége nyílt a négy hét alatt megismerkedni a német és
ezen belül a türingiai gasztronómia legtöbb szegmensével ,új hozzávalókat, alapanyagokat ismertek meg, új ételkészítési módokat tanultak és komoly tapasztalatot szereztek az éttermi
menedzsment szintjén is.

Erasmus 2

 
Természetesen nem csak munkával telt ez a 4 hét hanem a projekt keretein belül igyekeztünk őket megismertetni a térség kultúrtörténeti hátterével, jelenlegi kultúrájával és
bevezetni őket a német társadalom szokásaiba is. Ennek érdekében történtek múzeumlátogatások mint például a Városi Múzeum illetve a Természettudományi Múzeum megtekintése valamint az Erfurtban található Terror Háza megtekintésével is a történelmi ismereteiket igyekeztünk bővíteni.

Erasmus 8

 
Kirándulást szerveztünk Weimarba, ahol megismerkedhettek Weimar városának építészeti különlegességeivel (Bauhaus), a város történelmével, irodalmi vonatkozásaival.

Erasmus 5

 
Meglátogattuk a buchenwaldi koncentrációs tábort is, ahol személyesen is betekintést nyerhettek a 20. század ezen fekete epizódjába. Mindent összegezve nagyon tartalmas négy héten vagyunk túl ahol diákjaink kapcsolatokat építettek, kiválóan helytálltak mind a közösségi létben, mind pedig a munkahelyükön, amit semmi nem bizonyít jobban hogy mindegyiküket visszavárják a jövő nyárra gyakorlatra.

Erasmus 7

Schuszteré Nagy Ildikó
Nagyszokolyai Máté
kísérő tanárok
Dr. Tar Attila Szilárd
projektkoordinátor

RÉSZVEVŐI BESZÁMOLÓ AZ ELSŐ ERFURTI TURNUSRÓL (2019. OKTÓBER)

Álmomban sem gondoltam volna, hogy elmondhatom magamról, hogy alig 18 évesen eltölthetek egy hónapot Németországban, Erfurtban szakmai gyakorlattal. De az iskolánk még ezt is lehetővé tette számunkra. A között a szerencsés tíz diák között voltam, akik az Erasmus+ nevű projekttel egy ekkora lehetőséggel és élménnyel gazdagodhattak.72260194 2449338258683542 2781191508290699264 n

Két évvel ezelőtt kereste meg iskolánkat a ciprusi Asterias Beach Hotel igazgatója, Marinos úr, hogy szeretne nyári gyakorlatra fiatalokat toborozni 4 csillagos hoteljükbe. Tavaly már két idegenforgalmis (ifó) diákunk sikeresen eltöltött náluk három és fél hónapot.

krudysok

MÁR 120 FELETT A KÜLFÖLDI GYAKORLATOK SZÁMA

2019.április 26-án tartottuk iskolánkban a 2017-es, KA102-035176 sz. Erasmus+  szakképzési mobilitás projektünk záró rendezvényét. Ez volt sorrendben a 4. sikeres pályázatunk, amely az Európai Bizottság finanszírozásában valósult meg a Tempus Közalapítvány közreműködésével. 2.kep erasmus

Iskolánktól azt a hatalmas lehetőséget kaptuk, hogy szakmai gyakorlatunkat az Erausmus+ program által külföldön végezzük. Németországban, Erfurtban tölthettünk el 4 hetet, ahol rengeteg élményben volt részünk.

1.1kep

Az előző tanévekhez hasonlóan, nekünk is felkínálták a lehetőséget, hogy egy hónapot Erfurtban szakmai gyakorlattal töltsünk az ERASMUS+ projekt keretében. A szervezés már az előző tanév végén elkezdődött, hogy a tíz szerencsés tanulót időben kiválasszák.

búcsúséta1

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok