Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670


Egy hatalmas lehetőséget kaptunk az élettől, hogy egy hónapig dolgozzunk Erfurt városában. Erre a hatalmas kalandra 2017. október 1-én került sor.

Hotel Zumnorde

Több kép

Kiutazásunkat azonban már félévvel előtte el kellett kezdeni megszervezni, mivel ennek az Európai Uniós pályázatnak rengeteg kritériuma volt. Először is, még az előző tanév végén kiválasztották a szerencsés tíz embert, aki elnyerhette ezt a pályázatot. A választás egy pontozás alapján dőlt el, ami magába foglalta a szakmai, az idegen nyelvi tudásunkat és a magatartásbeli viselkedésünket. Ezután szeptemberben elkezdődött a felkészítésünk. Első sorban egy lelki felkészítésen, majd egy helyismereti, egy kulturális, egy szakmai és egy nyelv- ismereti/ország-ismereti és kulturális felkészítésen is részt vettünk. Ezt követően már csak pakolni és utazni kellett.

Az út oda fele elég hosszú volt, 11 órát utaztunk, majd este elfoglaltuk a szállásunkat. Az előző éviekhez képest, most a fiúktól külön lakásban éltünk. Ez nem okozott problémát, mert egy nagyon jó csapatot alkottunk, talán még így jobb is volt. Az első pár napban nagyon elvoltunk tévedve a városban, hiába kaptunk egy csomó térképet, és füzetet a villamos menetrendekről. Azonban nem kellett sok idő, hogy beleszokjunk. Az első napon végignéztük a munkahelyeket, körbe vezettek minket a konyhán, és a vendégtérben, elmondták, hogy hol fogunk dolgozni, kit kell keresni, majd elmentünk a Thüringenparkba bevásárolni. Este kimentünk az Oktoberfestre, körbenéztünk, kipróbáltunk egy csomó dolgot például az óriáskereket, vagy dodzsemet. Kedden ellátogattunk egy ír kocsmába, ott megbeszéltük a heti programot. Mindig a hétfő és a kedd volt a szabadnap, amikor elmentünk mosni, kirándultunk Weimarba, ill. Buchenwaldba, ami egy nagyon megrázó élményt nyújtott.

A munkahelyeken is remekül éreztük magunkat, teljesen a csapat része voltunk. Nagyon sokat tanultam, mind nyelvileg, mind szakmailag. Olyan hozzávalókkal gyakoroltam, amiket itthon még nem is láttam, csak a felkészítésen hívta fel rá a figyelmünket a tanár úr.

 Sok boldog emlékkel gazdagodtunk, a bowlingozás, a biliárdozás, vagy éppen a korcsolyázás közben. De voltunk ún. „pánikszobában” is ahova a város vezetősége, és a testvériskolánk ügyvezetőjével mentünk. Azonban a hónap vége nagyon gyorsan elérkezett, és a sok program alatt egy nagy családdá váltunk, megtanultunk egy idegen városban élni és alkalmazkodni, megtanultuk, hogy ha figyelünk egymásra, akkor a problémák eltörpülnek, és megtanultuk azt is, hogy együtt bármire képesek vagyunk.

Összességében én úgy gondolom, hogy ezt a nagy lehetőséget elutasítani hatalmas hiba, és én nagyon boldog vagyok, hogy kiválasztottak erre az útra. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, amire visszagondolva mindig mosolyognom kell, és ha lehetőségem lenne, akkor mégegyszer jelentkeznék rá.

Weisz Fatima
13.C

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok