Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum


1

Az idei évben is osztályfőnökünk jóvoltából lehetőségünk nyílt tanulmányi kirándulást tenni Budapesten, ahol több helyszínt is érintettünk.

Első körben a Zwack Unicum gyárba nyertünk betekintést, ahol először egy 20 perces bemutató kisfilmen keresztül ismertük meg a család történtét, az Unicum gyártását. Ezután egy idegenvezető segítségével a múzeumot jártuk körbe, így rengeteg érdekességet is megtudtunk. Ezt követően a gyár pincéjébe vezettek bennünket, ahol még kóstolót is kaptunk Unicumból és Unicum Szilvából egyenesen a tölgyfahordóból csapolva.

Következő állomásunk a Fővám téri Vásárcsarnok volt, amit végre élőben is megcsodálhattunk, nem csupán a főzős műsorokból. A hatalmas kétszintes csarnok minden földi jónak lelőhelye, szemet kápráztató mennyiségű és színes alapanyagok sokasága, húsok, zöldség-gyümölcs standok, termelői méz, kézműves csokoládék és még megannyi más egyéb… Mindezek mellett még ruhaneműk, szuvenírek, játékok, bizsuk, újságos bódék és egy sor magyaros étterem telis tele sültekkel, disznótorossal, töltött káposztával és minden mással, ami magyar!

Jutott még idő némi szabadprogramra is, így lehetőségünk nyílt felfedezni a környező utcákat és azok éttermeit, kávézóit és más betérőket.

Szerencsénkre szép nap volt a keddi, ezért egy kellemes sétával egybekötve az InterContinental5 csillagos üzleti szállodába is látogatást tettünk. Egy nagyon készséges, szakmáját szerető szállodai munkatárs vezetett körbe minket a szálloda szinte egész területén, a lobbitól kezdve az éttermi részen át egészen egy csodás panorámával rendelkező szobáig.

Élményekben gazdag napot töltöttünk fővárosunkban. Köszönjük szépen.      

14. H osztály diákjai

3      2     4

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok