Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum


„Találj rá a Benned rejlő tehetségre!”

Iskolánk 2016. december 8-án általános- és középiskolás fiatalok számára interaktív szakmai bemutatót szervezett annak érdekében, hogy a vendéglátóipari és turisztikai szakmákat bemutassa.

1 2

Látogatóink - Az Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola  és a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói -  megismerkedhettek „pincér-fogásokkal”, a palacsintasütés, „csokoládé-írás”, rejtelmeivel, kipróbálhatták ügyességüket, valamint megtanulhatták a szalvéta origami néhány fajtáját. Betekintést nyertek a turisztikai szakma tudásanyagába, kipróbálhatták kézügyességüket üdvözlőkártyák elkészítése és mézeskalács készítése és díszítése során.

3 4

5 6

Vendéglátóipar

Csokivarázs: Dekorálás csokoládával

7 8

9 10

Süssünk palacsintát, forgassuk feldobva:Előre bekevert alapanyagból palacsinta sütése, forgatás eszköz nélkül, különböző töltelékekkel.

11 12

  13 14

Eszközismeret: A vendéglátásban használt eszközök bemutatása.

15 16

17 18

Pincérfutás:A gyorsaság figyelmesség is a vendéggel szemben. Ez mit sem ér megfelelő ügyesség, egyensúlyérzék nélkül.

19 20

21 22

Szalvéta origami: Éttermi szalvétából különböző alakzatok hajtogatása.

23 24

25 26

Turisztika

Barokk Győr: Játékos feladatok megoldása

27 28

29 30

 Győri legendák nyomában: Virtuális idegenvezetés, játékos vetélkedők.

31 32

33 34

A turisztikai szakképzés bemutatása mellett kézműves foglalkozásokon képeslapot, üdvözlőkártyát és mézeskalácsot készíthettek látogatóink.

35 36

37 38

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok