Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

IV.BERG-CHEF KUPA,

REGIONÁLIS SZAKÁCS CSAPATVERSENYT rendeztek SZAKÁCS TANULÓK részére

a Soproni Szakképzési Centrum

Berg Gusztáv Szakközépiskolájának Tankonyháján.

A verseny 2017. március 10-én, pénteken zajlott.

Krúdys csapatunk II. helyezést ért el, maguk mögött hagyva a csornai és a mosonmagyaróvári szakács tanulókat.

versenyzok

Rendelkezésre álló idő 240 perc volt amelyen tanulóink:

Nemes Dominik 10. D - CSERI FAVÁGÓK LEVESE,

nemesdominik

Váradi Erik 12.C - CSORNAI TÖLTÖTT SERTÉSSZELET, KAPROS TÚRÓGALUSKÁVAL,

varadierik

Jéger Rebeka 9.F - FŐISPÁNNÉ REMEKE,

jegerrebeka

ételeket nagy sikerrel és önállósággal készítették el.

A menü elkészítéséhez szükséges alapanyagokat a rendező iskola biztosította.

A versenyre való felkészülés során a fent említett - rábaközi ételek - receptjeit, azok megismerését kutatni kellet interneten és régi szakirodalmakban.

Iskolánkban az első főzésre 10 tanuló jelentkezett, két héttel a verseny előtt, egy szerdai délután. Megismertük, megfőztük és megkóstoltuk az ételeket, majd megállapodtunk, hogy legközelebb a verseny hetében ismét egy szerdai délután 3fős csapatokat alkotva megszervezzük a házi versenyünket, ahol a tanulók bizonyíthatják felkészültségüket és gyakorlati ügyességüket.

Két nappal a verseny előtt nagy izgalommal indult a munka. A három legjobban elkészített  étel kiválasztása után, eldőlt a versenyzők névsora.

A Győri Szolgáltatási Centrumtól igényelt  9 személyes autóbusszal indultunk a helyszínre, amelyre elkísértek bennünket a felkészülésben részt vett tanulók is.

Köszönjük, hogy fenntartóink és intézményünk lehetővé tette részünkre a megmérettetést!

Győr, 2017. márc. 17.

Budai Emília szakoktató / kísérő tanár.

 emleklep1

 emleklap2