Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

A kamara Kereskedelmi Tagozata a Pályaorientációval közösen hatodik alkalommal rendezte meg a „A jelen tanulója, a jövő mestere” tanuló versenyt 2022. október 14-én. Idén a hagyományoktól eltérően új helyszínen, a Csornai Premontrei Apátságban mérték össze tudásukat a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás ágazatban tanulók.

Kereskedelmi ágazatban a kereskedelmi értékesítő, a kereskedő és a webáruházi technikus képzésben résztvevő diákok, turizmus –vendéglátás ágazatban a pincér-vendégtéri szakembernek, a szakácsnak, a szakács szaktechnikusnak, a cukrásznak, a cukrász szaktechnikusnak és a turisztikai technikusnak készülő fiatalok versenyeztek egymással. 

Öt megyei iskola közel ötven tanulója vett részt a szakmai versenyen.

A versenyfeladatok idei témája: Premontrei 900.A cukrászsüteményeknek, a főételeknek, a tálalásnak, terítékeknek, az ajándékcsomagoknak egyaránt tükrözniük kellett a Csornai Premontrei Apátság szellemiségét. Ínycsiklandó finomságok, káprázatos terítékek és ajándékcsomagok, informatív és látványos turisztikai standok, tartalmas turisztikai bemutatók készültek a versenyen.A versenymunkákat szakmai zsűri értékelte.Indulók:

Vita Mixta Csapat Vendéglátás

Timár Ádám szakács                                      Bódisné Karczagi Katalin

Bódis Elena pincér                                         Bódis Benjamin

Németh Csenge cukrász                                Szabó Ildikó

Krúdyákok

Horváth Petra szakács                                   Sátor László

Koczor Laura pincér                                       Kálló László

Babos Andrea cukrász                                   Szabó Ildikó

A díjak átadását követően külön köszöntötte a verseny résztvevőit Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke is. Gratulált a diáknak, a jelen lévő vállalkozóknak, a versenyt támogató cégek képviselőinek pedig arra hívta fel a figyelmét, hogy fontos feladatuk itthon tartani a tehetséges, fiatal szakembereket.Színvonalas programokkal kísért, izgalmas versenynek lehettünk részesei. Bízunk benne, hogy élményekkel gazdagodott valamennyi résztvevő!

Köszönjük szépen a részvételt a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, a zsűri tagjainak és a szervezőknek.

Díjazottak:

TURIZMUS kategóriában
Egyéni legjobb: Nyergs Lili a Follow me csapatából – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Horváth Ágnes.

Csapatok: Follow me: Nyerges Lili, Nérai Flóra, Szabó Laura

                   Krúdy Tours: Gondár olimpia, Németh Boglárka, Takács Tímea

Felkészítő tanárok: Gasparek Ildikó, Horváth Ágnes
VENDÉGLÁTÁS kategóriában
Különdíjas: Vita Mixta csapat – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanárok: Szabó Ildikó (cukrász), Bódisné Karczagi Katalin (szakács), Bódis Benjamin (pincér-vendégtéri szakember).

SZAKÁCS kategóriában
Különdíjas: Timár Ádám Márk, a Vita Mixta csapat tagja – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Bódisné Karczagi Katalin.

CUKRÁSZ, CUKRÁSZTECHNIKUS kategóriában
Különdíjas: Németh Csenge, a Vita Mixta csapat tagja – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Szabó Ildikó.

Jelen tanulója 2Jelen tanulója 1

Bakonykoppányban  az V. Bakonyi Gasztro Kupán Bográcsos ètel kategóriában iskolánk csapata ezüst èrtèkelèst kapott. A csapat tagjai: Józsa Dominika, Sturm Gábor.           Felkèszítő tanár : Budai Emíliakep

A Sirha Budapest, prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon jártak tanulóink, szakmai tárgyakat oktató tanáraikkal és vendégeinkkel, a Baross Középiskola diákjaival együtt.  torta

2020. február 18-án megrendezett Lukács Videókészítő és Prezentációs Angol Nyelvi Csapatversenyen az AGAK's Bros elnevezésű formáció (Szoboszlai Alexander, Szűcs Géza, Rokob Ádám, 3/11.D) tematikus kisfilmjével és az erre épülő szóbeli előadásával 2. helyezést, ezüst fokozatot ért el. A szakközépiskolás csapat ebben az évben is szakgimnazistákkal és ráépülő érettségire készülőkkel mérte össze tudását. Felkészítő tanár: Horváthné Szabó Mária. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk! angol2angol1

A Soproni Egyetem Egyetemfoglaló regionális marketing versenyen a 13. H osztály tanulói 3. helyezést értek el. A 12. R osztály versenyzői is sikeresen szerepeltek. Büszkék  vagyunk tanítványainkra. Felkészítő tanár: Gasparek Ildikó

82781855 2949403718423349 6671270712583389184 n82764006 2949403861756668 3103603819754291200 n

135 éve, hogy Dobos C. József bemutatta legújabb kreációját, a dobostortát az 1885. évben rendezett Budapesti Általános Kiállításon. Az édesség újdonsága az addig ismeretlen vajkrém volt. Az esemény tiszteletére rendezte meg a budapesti Dobos C. József Szakképző Iskola a IX. Dobos komplex szakmai versenyt, ahol iskolánk csapatát a szakmai zsűri az előkelő 4. helyezésre, a laikusokból álló társadalmi zsűri az 1. helyezésre értékelte.  Otoltics Áron 11.G osztályos szakács tanuló, - segítője Szabó Péter – szakács kategóriában 2. helyezést ért el és különdíjat kapott. A cukrász különítmény munkája pedig a „Legszebb tányérdesszert” címet érdemelte ki.A csapat tagjai: Tóth Bálint, Szíjjártó Máté, (pincérek), Otoltics Áron, Szabó Péter (szakácsok), Varga Médea és Simigla Boglárka 10. F (cukrászok) Felkészítő tanárok: Bognár Éva, Bódis István, Kálló Lászlómindneki2

Izgalmas, nem mindennapi témájú versenyen vett részt iskolánk Három Grácia (Józsy Szabina, Létai Klaudia, Baros Nikolett 13. C) nevű csapata, ahol a rangos második helyezést érték el, Baros Nikolett pedig a legszakszerűbben bemutatott bor díjat nyerte el. Felkészítő tanáruk: Kálló László A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezte meg a VIP Flambè – Nők a Flambírozás művészetében, MARCO POLO G.E.I.E. – Flambé Cup  elnevezésű meghívásos, Szekszárdi Flambírozó és Gasztronómiai Versenyét, mely 2020. január 14-15. között zajlott.

flambir40

Több kép

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok