Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670


A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen iskolánk tanulói is részt vettek. 1993 óta rendezik meg ezt a versenyt. Új formában zajlott le 2021. március 1-jén a 2020-2021-es tanév országos írásbeli fordulója.

Horváth Marcell 10. I osztályos tanuló megyei 1. helyezést, Ökrös-Jászai Rubina 10. I osztályos tanuló megyei 2. helyezést ért el. A verseny témája: A csodálatos Dánia volt.

Marci keres

A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének, azon belül a könyvtárhasználati, könyvtár-informatikai tudásuk, kreativitásuk fejlesztése volt.

A versenyzők két korcsoportban versenyeztek:  7-8. évfolyam és 9-10. évfolyam.

Magyarországon 73 iskolából 157 diák nevezett, 141 fő tudott ténylegesen részt venni. A felkészítés online formában történt. A helyszíne az iskolai könyvtár volt. A feladatokat online módon a számítógépes keresés és a könyvtár dokumentumai segítségével kellett megoldani, melyre 90 perc állt a tanulók rendelkezésére.

A verseny témája : a csodálatos Dánia volt. A feladatok központi szereplője Andersen és meséi voltak, de több tudományágra vonatkozó, Dániával kapcsolatos kérdésekre is választ kerestek a diákok. A döntőbe korcsoportonként az 1-12. helyezést elért tanulók jutottak tovább. A mi tanulóinknak ez ugyan nem sikerült, de méltán lehetünk rájuk büszkék. 

gép előtt 3

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok