Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

timar nelli 01A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Győrben tanuló középiskolás diákok részére meghirdetett versíró pályázatán (Bezárt a lakás? Nyisd ki az elméd!) 46 diák 65 alkotásából kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbakat. Egy-egy interjú keretei között most bemutatjuk a díjazott ifjú költőket: ezúttal Timár Nellivel, a második helyezettel beszélgettünk.

A Győrben élő, 18 éves Timár Nelli igazán sokszínű egyéniség, a versírás és olvasás mellett festeget, focizik, bicajozik, fényképezget, régebben íjászkodott is. A Krúdyban turisztika szakon idén érettségiző diáknak azonban hamarosan döntenie kell, hogyan tovább. Két verssel pályázott a megmérettetésre, a zsűri pedig a második helyet ítélte oda a most debütáló „költőpalántának”. Beküldött írásaiban nemcsak a szomorúság, a csüggedés szólal meg, hanem valami erőteljes, elszánt „csakazértis” („Fogok én még állni / tajtékos vizű tengerekben” – írja Kicsit azért mindenki című versében.)

A teljes interjú az alábbi lenken olvasható: https://www.gyoriszalon.hu/news/14919/102/A-vers-az-men%C5%91-Tim%C3%A1r-Nelli-2.-helyezett