Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670


Örömmel tudatom veletek, hogy iskolánkban múlt héten egy közel két hetes komoly nyelvvizsga időszak zárult sikeresen. 2013 óta a kéttanítási nyelvű idegenforgalmi osztályunk (12. i) tanulói oly módon is pontot tesznek német nyelvi tanulmányaikra, hogy egy, a hazai gyakorlattól jelentősen eltérő, Németországban (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) összeállított írásbeli és szóbeli megmérettetésen (Deutsches Sprachdiplom II.) is részt vesznek.
November 24-én a többórás írásbeli vizsgán – melynek feladatai közvetlenül Németországból érkeznek – szövegértési és hallásértési feladatokat kellett megoldaniuk, valamint egy adott témáról érvelő fogalmazást írniuk. Mivel az írásbelit Németországban javítják ki, ennek eredményére sajnos még várnunk kell.
A szóbeli vizsgára december 7-9 között iskolánk két nyelvtanára, valamint a német anyanyelvű vizsgaelnök (ebben a tanévben iskolánk lektora, Michael Zenetti) előtt került sor. Azt, hogy a 12. i osztály nagy része lelkiismeretesen felkészült a megmérettetésre, bizonyítja 27 tanuló C1 szintű, azaz felsőfokú szóbeli eredménye.
Gratulálunk a 12. i osztály sikeres tanulóinak és felkészítő tanáraiknak!
 
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok