Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
Szakmák Éjszakája 2019. április 12.

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Az iskola 30 éves évfordulójához kapcsolódóan iskolánk Krúdy Különgyűjteményének felhasználásával kiállítási anyagot állítottunk össze az aulában. A gyűjteményt - mely muzeális értéket képvisel - az intézmény 1992-ben vásárolta meg Dr. Juhász Gábor orvostól.

krudy1

krudy2krudy4A gyűjteményben megtalálhatók Krúdy Gyula műveinek korabeli első kiadásai, idegen nyelvű kötetek, az íróról szóló tanulmányok, lapkivágatok, fényképek és aprónyomtatványok. A könyvek címlapjain, több helyen az író lányának, Krúdy Zsuzsának kézjegye is megtalálható. Az eredeti gyűjteményt folyamatosan gyarapítjuk, illetve állandó kiállítás formájában az érdeklődők számára rendhagyó irodalomórák keretében bemutatjuk. Az ünnepi hét keretében gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai osztályok hallgatták Magdics Erika könyvtárostanár Krúdy életrajzi és gasztronómiai vonatkozású, sok érdekességet tartalmazó előadását, melyből november 30-án, pénteken a Ki tud többet Krúdy Gyuláról? című életrajzi vetélkedőt is rendeztünk.

vetelked2vetelkedo1

A versenyen 13 csapat vett részt. A következő eredmények születtek:

1.helyezett: 10. A Takács Flóra és Glassl Liliána 
2. helyezett: 12. H Mössler Kira, Sovány Péter 
3. helyezett: 9. A Dub Laura, Tóth Fanni Luca 
4. helyezett: 11. C Pénzes Petra és Hujber Veronika és 12. H Venczák Alexandra és Csordás Nikoletta 
Gratulálunk a résztvevő csapatoknak!

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok