Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
Szakmák Éjszakája 2019. április 12.

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Ami egyszer sikerült, miért ne jöhetne be még egyszer? Bizonyára ezt gondolta a 12.K osztály „Időutazók” csapata, amely idén ismét indult a „Wallenberg nyomán” című holokauszttal és embermentéssel foglalkozó vetélkedőn. A csapat tagjai: Felhalmi Luca, Mester Norbert és Pollreisz Marcell. A regionális elődöntőt november 19-én tartották Veszprémben, amin a csapat bravúros első helyet ért el, megelőzve 6 másik csapatot.

idoutazok2

A versenynek a veszprémi Eötvös Károly Könyvtár adott otthont, ahol nyugodt környezetben, kedves vendéglátás mellett zajlott a küzdelem. A rivális csapatok Veszprémből, Tapolcáról, Kiskunlacházáról és Dunaszerdahelyről érkeztek.

     A felkészülés során saját Facebook-oldalt kellett „üzemeltetni”, és a verseny témájával egyező élményeket posztolni. Előzetes feladatként egy helyi embermentőt kellett választani, akiről 5 perces kisfilmet is kellett forgatni. Az Időutazók esetében ez a személy Boldog Apor Vilmos püspök volt. A püspök úr személyét és önfeláldozását Kovács Renátó, a győri Szent László Látogatóközpont munkatársa mutatta be a csapatnak. A kisfilm lejátszása csak az elődöntő egyik feladata volt, ezt további erőpróbák követték, pl. teszt, szavazógépes feladat és interjú a zsűritagokkal.

idoutazok1

   Késő délután volt már, mikorra a zsűri összesítette a pontokat. Nagy kő esett le a szívünkről, amikor kiderült, hogy sikerült az összes csapatot megelőzni, és bejutottunk a januári budapesti döntőbe. Az ottani feladatok sem lesznek egyszerűek, de szeretjük a kihívásokat.

Dr. Tar Attila Szilárd, felkészítő tanár

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok