Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
Szakmák Éjszakája 2019. április 12.

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

2018. november 16-án kiszakadtunk egy kicsit az iskolai mindennapokból és felkerekedtünk, hogy ezúttal az iskola falain kívül még jobban elmerülhessünk a könyvek világában és új dolgokat ismerhessünk meg.

könyvszalon4

Először Dr. Kovács Pál Könyvtárban majd Győri Könyvszalon megnyitóján jártunk. A könyvtárban betekintést nyerhettünk egy nagy könyvtár életébe, működésébe és sok érdekességet hallhattunk az intézményről. Ámulattal figyeltük a hatalmas épületet és a rengeteg könyvet, ami ott található. Segítettek nekünk átlátni, hogy milyen típusú kötetek, hol találhatóak a könyvtáron belül. Olyan helyiségeket is megmutattak nekünk, amelyet az átlaglátogatók nem láthatnak, mint például a raktár, ami különösen érdekes volt, hiszen nem látunk ilyet minden nap és eddig elképzelni sem tudtuk, hogyan és hol tárolnak ilyen nagy mennyiségű könyveket, folyóiratokat, kottákat, CD-ket, DVD-ket. Értesülhettünk a lehetőségeinkről és arról, hogy miként és mikor érdemes használnunk a könyvtárat. Megtudhattuk, milyen dokumentumokat őriz az intézmény és miben tudnak a segítségünkre lenni.

konyvszalon2

Ezután a Győri Nemzeti Színház felé vettük az irányt ahol a 2018-as Győri Könyvszalon megnyitóján vehettünk részt.  Ünnepi köszöntőt mondott dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint itt került sor Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, műfordító, a Nemzet Művész díjazására is, aki a győri szalon alkotói díját kapta az idei évben. Ezt követően kihúzták a Kisalföld szalagcímei közül a szombati Kortársasjáték előadás témáját, amit 3 drámaírónak egy nap alatt kellett megírnia, a rendezőknek pedig színpadra állítaniuk.

konyvszalon3

„Az előadást színvonalasnak találtuk, a Misztrál zenekar is nagyon jól játszott. Több dalt, verset is ismertünk azok közül, melyeket megzenésítettek és fiatalként nézve nagyon feldobta az előadás hangulatát. Ezek után jött csak a legizgalmasabb rész, ugyanis megtekinthettük a könyvkiállítást. Idegen nyelvet tanuló fiatalokként egyből kiszúrtuk a német nyelvű standot, ahonnan tetszés szerint vihettünk el könyveket. „ – írta Pataki Katalin és Soós Daniella.

A különböző standoknál más-más kiadókat ismerhettünk meg és rengeteg új könyvet tehettünk fel a bakancslistánkra. Volt lehetőségünk könyvek vásárlására, de ingyen el is hozhattunk néhány német nyelvű kötetet, ami nagy örömünkre szolgált és mindenképpen hasznos a nyelvtanulásunk szempontjából.

Nagy öröm volt az iskola falain kívül igényesen eltölteni egy kis időt és így talán még közelebb kerülhetett a szívünkhöz a könyvek világa. 

Kompis Lilla, Méhes Virág, Simon Kristóf 9. I

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok