Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Január 25-én rendezték Budapesten a „Wallenberg nyomán” országos vetélkedő döntőjét. Iskolánkat az „Időutazók Győr” csapata képviselte.

wallenberg

Több kép

OKLEVÉL

            Tagjai Felhalmi Luca Gréta, Mester Norbert és Pollreisz Marcell voltak a 11.K.-ból. Felkészítő tanár: Dr. Tar Attila Szilárd. Ősszel megnyerték a nagymegyeri regionális elődöntőt, így jutottak be 86 csapatból a a 15 csapatos döntőbe.A döntő előtt sokasodtak a feladatok. A csapat július óta működtetett egy facebook-oldalt, aminek folyamatosan bővíteni kellett a tartalmát. Január elején látogatást tettek a diákok a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központban, illetve két másik csapattal közösen összeállítottak egy rövid színdarabot az „antiszemitizmus” fogalmáról.

            Nagyon fárasztó, ám egyben izgalmas, változatos napnak néztek elébe az Időutazók január 25-én. Reggel fél 9-kor a Páva utcában kezdődött a megmérettetés. Tesztet kellett kitölteni a Holokauszt Emlékközpont kiállításáról, amit egy kahoot-kvíz követett a holokauszt és embermentés témaköréből. Délelőtt 11 és 12 között látogatást tettünk a Dohány utcai zsinagógában, majd átmentünk a Külügyminisztérium Bem téri székházába. Itt került sor az eddigi feladatok értékelésére, a drámai feladatok bemutatására és az ünnepélyes eredményhirdetésre. Az egész nap jó hangulatban telt, a tanulók profin oldották meg a leglehetetlenebb feladatokat is. Mindehhez a Raoul Wallenberg Egyesület, a Holokauszt Emlékközpont és a Külgazdasági és Külügyminisztérium zavartalan szervezőmunkája biztosította a nyugodt hátteret.

            A verseny végeredménye nagyon szorosan alakult. Egy-két pont választotta csak el egymástól a csapatokat az első tízen belül. Az Időutazók végül két másik csapattal együtt a 3. helyre futottak be 132 ponttal. Nyereményük – a közösségi élményen és kb. féltucat könyvön kívül - egy pár napos felvidéki utazás lesz idén tavasszal. Köszönjük!

                                                                                  Dr. Tar Attila Szilárd

                                                                                       felkészítő tanár

diakok

vissza