Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Január 12-én a 10. és 11. i osztály tanulmányi kiránduláson vett részt, melynek célja az volt, hogy a bécsi Ferien-Messe kiállításon keresztül tágabb betekintést nyerjünk az idegenforgalmi illetve turisztikai ágazatokba.csoport1

Már az utazás közben is információkat hallhattunk többek között Ausztriáról, annak nevezetességeiről, híres szülötteiről és gasztronómiájáról is.

Mire Bécsbe értünk, már sok információval rendelkeztünk az osztrák fővárosról, majd a Ringen elkezdődött a buszos idegenvezetés, melynek során érdekességeket hallhattunk az épületek eredetéről és az azok felépítését elrendelő Ferenc József császárról is.

csoport3

Elég volt az ablakon kinézünk, hogy láthassuk a helyi egyetemet, a híres bécsi Operaházat, a Volksgarten parkot, de a Múzeum negyed sem maradt felfedezetlenül, ugyanis innét gyalog folytattuk utunkat az impozáns, látnivalókban gazdag utcák felé.

Miután Bécs belvárosát saját magunk alaposan feltérképeztük, elindulhattunk legfőbb úticélunk, a Messe-Wien felé, ahol két csarnoknyi turisztikai és ugyanennyi autós érdekesség fogadott bennünket.

csoport2

Az A és B csarnokban mintegy 850 stand állt, 80 nemzet képviseletében. Itt nem csupán európai országokra kell gondolni, az összes kontinens képviseltette magát valamilyen módon. Már a belépésnél hatalmas intenzitással érintett meg bennünket az a bizonyos kultúrsokk, mivel nem gondoltuk volna, hogy ennyi kultúra ilyen kevés helyen elfér és a különleges zenék és előadások mekkora hatást tudnak ránk gyakorolni. Itt nem csupán az országok kiválasztott küldöttei képviseltették magukat, mint az adott nemzet turisztikai értékét népszerűsítő emberek, hanem azon belül szállodák és turisztikai, illetve utazási vállalatok is jelen voltak, hogy árajánlatokat adjanak, valamint információkkal lássák el az odavágyó érdeklődő embereket. A népszerű standok felkapottságukat ajándéktárgyak, illetve szóróanyagok osztogatásával érték el. Voltak olyan cégek, melyek fellépőket hívtak kiállító helyeikhez, ahol előadásaikkal sikerült lenyűgözni, odacsalogatni a kíváncsi tömegeket, ezek mellett voltak olyanok is, akik interaktív előadást tartottak az általuk kínált szolgáltatásokról. Mások Talkshow keretein belül szórakoztatták a stand mellett kávézgató látogatókat.

diakok1

Hatalmas sajnálatunkra csak 3 órát tartózkodhattunk itt, ahol ezernyi élményt szerezhettünk. Miközben érdeklődtünk egyes standoknál, nem csak szakmai ismereteket szereztünk, hanem nyelvtudásunkat is fejleszthettük, gyakorolhattuk. Az épületet nem hagyta el senki sem üres kézzel, megannyi prospektust, ajándéktárgyat és fényképes emléket vittünk magunkkal haza. Érdekes volt látni, ahogy a fáradt diákok a rengeteg léggömbbel távoztak és foglalták el helyüket a buszon.

tanarok1

A hazafelé vezető úton hangot adtunk véleményeinknek és összességében nagyon jó tapasztalatokkal hagytuk el a rendezvényt. Sokaknak tetszett, hogy ilyen érdekes megvilágításba is kerülhet az a szakma, amit mi tanulunk, mások figyelmét viszont az ragadta meg, hogy nem fontos honnan jöttünk, valójában mindenkivel képesek vagyunk valamilyen módon megértetni magunkat.

Bagó Veronika, Moldován Bence 10.i