Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Október 6-án a kéttannyelvű  osztályok tanulói Budapestre látogattak a Nemzeti Színházba, egy angol nyelvű előadásra. A S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) című komédia mindenkit megnevettetett.

22369056 560177287646570 1548916426 o

22396823 560177317646567 80998699 oA nyelvtana egyszerű és érthető volt, így mindenki szórakoztatónak találta. Nagyon örültünk a lehetőségnek, reméljük lesz máskor is hasonló alkalom.” (Szűcs Laura, Zuber Frida, Csala Kitti 9. knyk)

 

"A péntek esti színház - a S.Ö.R. - továbbra is felejthetetlen élményként marad meg az emlékeink között. A hosszú buszút kellőképpen összehangolta a különböző osztályokat, így a Nemzeti Színházhoz - igazi kis családként érkeztünk meg. Betekintést nyerhettünk a Nemzeti múltjába, a színfalak mögé, és még néhány érdekességet is elcsíphettünk a színházzal kapcsolatban, aminek következtében szinte mindenki beleszeretett az épületbe. Az előadás egy viszonylag kis teremben játszódott, ami tökéletesen illett a darab bohókás és közvetlen hangulatához. Néhányunk már másodszorra nézte végig a játékot, mégis ugyanolyan jóízűen nevettünk minden egyes poénon, és lenyűgözve hallgattuk - és főként értettük - az angol beszédet. Egy másik nézőpontból szemléltük Shakespeare műveit: a színészek az eredetileg nehezen emészthető darabokat könnyen átlátható és nyomon követhető formában adták át a nézőközönségnek. Ha a későbbiekben is lesz rá lehetőség, hogy iskolai szinten meglátogassunk egy újabb S.Ö.R.-t, boldogan megtöltenénk a buszt." (Szabó Anna, 10. k)IMG 20171006 213627

 

"Október 6-án diáktársaimmal ellátogattunk a Budapesti Nemzeti Színházba, ahol a SÖR (Shakespeare Összes Rövidítve) című angol nyelvű előadást tekintettük meg. Személy szerint másodszor láttam a darabot, de talán jobban tetszett, mint elsőre, talán azért, mert többször is bevontak engem és még pár nézőt a darabba, ami még tovább fokozta a jó hangulatot. A színészek egy sokkal modernebb, fiataloknak is fogyasztható kontextusba helyezték a műveket, ami sokszor akkor is vicces volt, amikor esetleg nem lehetett érteni a szöveget, hála a színészek hihetetlen jó gesztikulációjának és mimikájának. Összességében azt kell mondjam,hogy szórakoztatóbb előadáson még nem vettem részt, és remélem, hogy jövőre már végzett K-s, diákként újra átélhetem ezt az élményt volt tanáraimmal és barátaimmal." (Hosztafi Gergely, 12. k)

 

IMG 20171006 213116„Egy életre szóló élmény volt. Nagyon élveztük az előadást az elejétől a végéig. Élvezhetőségét az is fokozta, hogy a Shakespeare-darabokat egy modernebb feldolgozásban adták elő, s ez könnyed hangulatot biztosított a közönség számára. A közönség bevonása interaktívvá tette a színdarabot.” (Mester Norber, 11. k)

 

 

IMG 20171006 212751

Köszönjük tanárainknak, Tóth Etelkának, Szimacsekné Hegedűs Anikónak, Fürst Katalinnak a szervezést.

vissza