Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Iskolánkban tartották tanévindító tanácskozásukat (szept. 8-9) a Német Külügyminisztérium által irányított Külhoni Iskolák Központi Hivatalának (ZfA) Budapesten dolgozó munkatársai.

Vendégeink győri tartózkodásukat egy idegenvezetéssel egybekötött városnézéssel kezdték, melyet Tóth Ildikó tanárnő irányított és öt 12. i osztályos diákunk tartott. A nagy tetszést aratott séta után érkezett meg hozzánk a 9 fős delegáció, melynek tagjait Baloghné Pálfi Edina iskolánk igazgatónője köszöntötte. Jó hangulatú és ízletes ebéd után Nagyszokolyai Máté tanár úr irányításával két 12 i osztályos tanuló kísérte végig vendégeinket iskolánk épületén, és mutatta be az itt folyó képzéseket. Ezt követően a délután már a tanévnyitó tanácskozás hivatalos részével folytatódott, és a kora esti órákig tartott.

Másnap további 10 vendég érkezett a Krúdyba. Német vendégeink továbbképzésre invitálták városunk DSD (Német Nyelvi Diplomát biztosító) iskoláinak nyelvtanárait. A Krúdyt Soós Csilla és Schuszterné Nagy Ildikó tanárnők képviselték.

Vendégeink péntek délután fejezték be munkájukat nálunk, és nagy köszönetet fogalmaztak meg a programban résztvevő valamennyi tanár kollégánknak és tanítványaiknak. Külön kiemelték a tanétterem és tankonyha oktatóinak és diákjainak rendkívül segítőkész és magas színvonalú munkáját, amely tökéletes ellátást és kényelmet biztosított számukra itt-tartózkodásuk alatt. Bódis István gyakorlati oktatásvezető mellett Fürstenfelder Gertrúd tanárnő 13. c osztályos tanulóival, Bódis Benjamin a 10. c és 10 i osztályos csoportjaival illetve Kálló László tanár úr a 13 h osztály diákjaival vettek részt ebben a kiváló munkában.

A magyaros vendégszeretet és iskolánk megint jól vizsgázott!

Papp Ildikó

idegennyelvi team-koordinátor

német 2 1német 6 2német 3német 4német 2 2német 6 1